Modare Nintendo Wii cu WiiKey Fusion

     Acum ceva vreme scriam un articol despre modarea consolelor PlayStation 2 . Iată că a venit vremea consolelor Nintendo Wii.

Cu ce ne ajuta modarea ? Păi vom putea rula backup-uri ale jocurilor personale pentru a nu distruge blocul optic. Este binecunoscită problema blocurilor optice la consolele din ziua de azi . De fapt Laserul blocului optic se „consumă” , moment în care consola devine inutilizabilă. De aici a pornit şi ideea modării consolelor .

Nu încurajez pirateria , fapt pentru care vă atentionez de pe acum că acest ghid este destinat utilizarii backup-urilor de jocuri personale ( din colectia proprie ). De asemenea  , nu ma fac vinovat dacă deterioraţi consola în vreun fel . Dacă nu vă pricepeţi apelaţi la un specialist . Articolul care urmează are un caracter pur informativ şi didactic.

   NU UITAŢI ! Dacă  , consola dumneavoastra este în perioada de garanţie , modarea va afecteză garanţia !

În primul rând trebuie să achiziţionaţi un modcip numit wiikey fusion . Unul din locurile de unde puteţi cumpăra un asemenea cip este modchip-land.ro . Urmează demontarea consolei iar pentru asta vă recomand ghidul de aici .

Odată ajunşi la pasul 10 din ghidul de dezasamblare puteţi cupla cipul aidoma fotografiei de mai jos .

După cum observaţi am acoperit anumite zone cu bandă izolatoare pentru a evita eventualele pagube cauzate de scurtcircuitare . În fotografia de mai sus putem observa că , cablul care intra iniţial în unitatea optică acum intră în modulul wiikey fusion iar de acolo merge mai departe în unitatea optică. Tot din modulul wiikey observăm că mai iese un cablu mai subţire care va ieşi afară la modulul cititorului SD .

În fotografiile de mai sus am detaliat un pic modul de conectare al modulului.

Următoarea fotografiere arată modul de pliere al ansamblului sub unitatea optica .

Şi într-un definitiv consola închisă iar card readerul conectat la cablul care vine de la wiikey fusion .

Odată efectuată această operatiune mai avem câteva mici aspecte de finisat .

Trebuie efectuat update-ul firmware-ului de pe wiikey fusion . Este lesne de înteles pentru ce . Dacă am unul din ultimele jocuri căruia îi fac  o copie de siguranţă pentru a îl juca de pe cardul SD , este foarte probabil ca modchip-ul să nu îl poată „accesa”. Motiv pentru care este necesar să facem periodic update la firmware-ul de pe wiikey fusion.

Numai că operaţiunea este uşor anevoioasă . Pentru aceasta este nevoie de un card SD  (nu conteză capacitatea din moment ce imaginea care conţine update-ul are puţin sub 2MB) , programul WBFS manager , un PC care să aibă instalat biblioteca Dot NET Fx 3.5 sau 4.o , un card reader , imaginea cu update-ul şi multă rabdare .

Pentru început trebuie formatat cardul SD în fat32 iar la Allocation Unit Size selectaţi Default Allocation Size .

Rulaţi programul WBFS Manager , după ce acesta  a fost instalat,  şi alegeţi literea aferentă cardului dumneavoastră după care click pe Format din meniul programului .  În acest moment cardul este formatat şi pregătit de utilizare în WBFS manager .

Urmează să descărcaţi imaginea cu update-ul de firmware al wiikey fusion. Înainte de asta trebuie să vă creaţi un cont  pe siteul http://www.wiikey.com   şi abia după aceea sa descărcaţi fisierul de update.

Mare ATENŢIE !!!!!!!!  Fişierul nu va putea fi descărcat decât în baza Numarului Serial aflat pe spatele cipului ca în imaginea de mai jos :

O altă mare grijă este să nu furnizaţi SN -ul dumneavoastră altui prieten să îşi descrce el update-ul deoarece există posibilitatea să nu mai puteţi descărca update-uri atât dumneavoastră cât şi prietenul! Lucru pe care probabil nu îl doriţi .

SN-ul este format din şaisprezece caractere alfanumerice şi o altă mare atentie trebuie acordate literelor deoarece  sunt case sensitive , adică se ţine cont cum sunt scrise .

După ce obţineţi fişierul cu update-ul ( de regulă un fişier ZIP ) îl dezarhivaţi şi o să regăsiţi un fişier cu extensia .ISO.

Reveniţi în programul WBFS Manager , selectaţi butonul Load , apoi Browse pîna la fişierl meu cu ISO-ul care conţine update-ul urmat de Add To Drive .

Pentru o mai bună exemplificare iată un video care vă arată cum se foloseşte WBFS  Mangerul , cu singura diferenţă că în loc de jocuri dvs veţi pune update-ul.

Cu consola oprită conectez cardul pe care am ransferat iniţial update-ul şi pornim consola.

Un alt video care exemplifică ce trebuie să vedeţi pe ecranul dvs :

Navigarea în meniul wiikey-ului se face cu butonul Reset de pe consolă. Cu o apăsare scurtă selectăm între fişierul de update şi meniul de configurare iar cu o apăsare lungă lansăm fişierul sau meniul de configurare ( în funcţie de opţiune ).

În cazul nostru selectăm fisierul ISO şi apoi tinem apăsat pe reset .

Consola se va restarta şi îşi va face singură update-ul .

Dupa efectuarea update-ului puteţi juca fişierele de backup personale direct de pe cardul SD . Cu cât este mai mare cu atât încap mai mult ISO-uri cu jocuri . Cardul SD pe care vă veţi pune jocurile trebuie formatat aidoma cardului SD utilizat pentru update-ul wiikey-ului iar jocurile vor fi puse ca în fişierul video care reprezinta utilizarea WBFS Managerului .

Nu uitaţi , cardul SD pe care se află jocurile se conectează in card readerul wiikey-ului.

Pentru mai multe informaţii accesaţi pagina de suport a wiikey team  de aici .

Acestea fiind spuse vă doresc Spor la Treabă !

Reclame

5 Responses to Modare Nintendo Wii cu WiiKey Fusion

 1. frt modarea dureaza maxim 20-25 de minute o fac de fata cu clientul folosesc modbo 4,0 care are in plus fata de asta cu are ai facut tutorialul si CX iar cipul nu se monteaza niciodata deasupra peste BIOS se pune langa partea pe care se lipesc punctele MNOP cum ai lipit tu pe bios se poate lipi doar la modelele 70004 75000 si 77000 doar la cele din prima serie altfel risti sa arzi aparatul omului =))))) pe mana unuia ca tine nu as lasa apartul niciodata

 2. aygun says:

  Tu vezi unde ai postat ?

 3. aygun says:

  Acesta este siteul tau http://www.modare.ro :

  Cum poti spune ca :

  http://www.modare.ro/playstation2.html

  Interventia noastra nu afecteaza garantia si buna functionare a consolei Playstation 2.

  NU AFECTEAZA GARANTIA !!!!!! Excelent , cum faci lipiturile , prin teleportare in consola ?

  Asa fac modari de ani de zile si nu s-a plans nimeni .

  Modarile le fac cu modbo760 si de regula colaborez cu :

  http://www.modchip-land.com/

  As vrea sa te vad cum lipesti firele G , H , I pe chip

  Imi poti spune si mie de ce modbo760 are forma aia ?

  Si nu se pune pe bios „omule” ci pe memorie.

 4. aygun says:

  Apoi – eu bag seama ca TU faci modarile in Bucuresti . Realizezi ce faci ?
  Eu fac modarile in limita timpului disponibil si nu ca pe o afacere .
  Asta e una , a doua este ca eu fac modari in Constanta iar tu in Bucuresti . Care e pina la urma buba ta ?
  Fiecare cu clientii lui . Te incurc cu ceva ?
  Iti iau clientii de sub nas ?
  Stai nenicule potolit ca nu vin eu de la 300km+ sa iti iau tie clientii si ptr a vedea ca nu ma feresc ti-am publicat comentariul ca poate vrei reclama .
  Esti liber sa o faci dar asa e Romanul frate , pina nu se fute in cur ca sa moara capra vecinului nu e linistit .

  Traim in Romania si zilnic descopar cate o tampenie !

 5. aygun says:

  EUGEN_9876@yahoo.com , spune-mi si mie unde este acel forum pe care il tot promiti ?

  Ce naiba e cu siteul ala de cacat frate ? Puteai pune macar o platforma wordpress in fata , postai ce articole doreai si omul mai si comenta , moderai daca vroiai comentariile ,

  Era suficient sa mai adaugi un buton ulterior si sa scrii Forum ( cu un phpBB in spate iar daca era prea complex uite aici un forum simplu http://www.raspberrypi.org/forum )

  Forum creat direct in wordpress.

  E greu ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: