Skype intră în patrimoniul Microsoft :(

  Zilele trecute se auzeau zvonuri despre achiziţionarea Skype de Microsoft  pe aici și nu numai .

Cei de la Engadget ne anunţă că ieri a fost semnat contractul de achiziţionare a Skype pentru nici mai mult , nici mai puţin de 8,5 miliarde de dolari . Aţi auzit bine  , 8,5 miliarde dolari .

De fapt a apărut şi pe siteul ofocial Microsoft .

Păcat dar afacerile sunt afaceri !

Reclame

11 Responses to Skype intră în patrimoniul Microsoft :(

 1. roberto says:

  Cei buni mor de tineri și cu miliardul în buzunar. Așa au făcut și chinezuții din spatele YouTube. Când a fost vremea și au primit o ofertă de nerefuzat, au vândut.

  Ia să vezi pe viitor telefoane Nokia cu minute Skype moka.

 2. Garoga says:

  daca serviciul Skype ramane FREE e posibil sa avem o imbunatatire a servisiului (cel putin sub WinOS) – subliniez „e posibil”
  partea nashpa e ca Microsoft prea isi baga nasul peste tot …

 3. aygun says:

  Pe mine m-ar îngrijora cu totul altceva. Ce ar fi ca Microsoft sa înceteze suportul sau aplicatiile ptr iOS , Android , Linux ?
  Acum nu trebuie să ne gândim ca au cumparat să aiba ce falimenta .

 4. Dragonfly says:

  And where is the wrong thing in this ?

 5. aygun says:

  @Dragonfly – cum ar fi ca Skype să se regăsească numai pentru platformă Windows ? Nokia a anunțat că va integra Win Mobile 7 in telefoanele sale ( asta din moment ce Symbian este în cădere liberă).

  http://conversations.nokia.com/2011/02/11/open-letter-from-ceo-stephen-elop-nokia-and-ceo-steve-ballmer-microsoft/

  Din moment ce poți afla ce browser folosești , sistem de operare , ș.a.m.d cum ar fi să dai interdicție celor ce folosesc linux sau android ? sau mai rău , să îi taxezi mai tare pe cei din urmă în timp ce userii de Windows să aibă ceva facilități în plus ?

  Parcă deja sună nițel gri spre cenușiu , nu ?

  • Dragonfly says:

   Da , ai dreptate nu mi-am dat seama de asta , anyway ar fi nasol sa fie skype doar pe windows versiunea de pe linux imi place mai mult :)) . Curiozitate , e posibil ca microsoft sa puna utilizatorii skype sa plateasca ca sa mai poata da un telefon pc to pc ?

 6. aygun says:

  Nu e vb de Skype for x sau y ci de simplul fapt că MS a cumpărat Skype cu un scop . Nu cred că va renunța foarte repede la suportul multiplatformă dar în mod cert CEVA se va întâmpla. Când și cum o să vedem în timp. Faza e că la cumpărare nu au cumpărat numai brandul Skype ci și serverele acestora , infrastructura etc , etc
  Au cumpărat Skype cu un scop așa cum au cumpărat ei si RAV-antivirus. Unul din cei mai buni antiviruși Made In Romania . Ai mai auzit ceva de RAV ?

 7. Dragonfly says:

  Poti sa-mi dai exemplu de un scop ? Si de RAV antivirus n-am auzit .

 8. aygun says:

  @Dragonfly – @roberto tocmai a dat un exemplu mai sus. Cautand pe net vei gasi si scenariul propus de roberto. se pare ca se doreste integrarea skype in win mobile 7.

 9. roberto says:

  Exemplu de scop: Platforma Nokia – WinPhone 7 beneficiaza de Skype, al mai tare serviciu de apeluri voce/video prin Internet. Ne concentram eforturile spre dezvoltarea acestei platforme, spre o mai buna experienta a utilizatorului. Dezvoltarea altor versiuni decat cele pentru WinPhone 7 va inceta.

  Sau mai pe scurt: au un as in maneca, nu trebuie sa il arate tuturor.
  Ca o paralele, gandeste-te ce lucruri ne a adus Oracle in Linux, de cand a cumparat SUN (cu Java, si MySQL printre altele).

  RAV? Esti inca tanar. Era un nene Georgescu care si-a vandut bine antivirusul. Acum e tare cu o solutie epayment si serverul AXIGEN.

 10. aygun says:

  Păi din câte mai ţin eu minte , motorul RAV a fost cumpărat pentru a fi integrat in Windows Defender din Windows 7 . Se ştie că integrarea lui in Vista a eşuat lamentabil astfel încât au încercat ceva cu Windows 7. Singura bubă este implementarea defectuoasă şi incompletă. Să nu uităm că programele de tip virus , malware sau spyware evoluează intr-un ritm ameţitor şi profită din plin de naivitatea ( ca să nu zic altfel ) utilizatorului.
  Apoi , este cunoscut faptul că Microsoft se pricepe să cumpere programe ( a se citi codul sursă ) , licenţe şi alte minuni pentru ca mai apoi să le implementeze în propriile produse.

  Şi ce fain era Windows-ul Me cu RAV -ul pe el 😀
  Să nu uităm totuşi că acel Windows Me reuşea să strunească un Pentium 2 la 333Mhz , cu 128MB RAM si un ATI Rage Pro cu 8MB RAM Video . Pe acelaşi sistem vedeam decent un film DIVX sau XVID cu proaspătul port ptr win32 al Mplayer . La vremea aia nu ştia prea multe iar pentru a viziona un film ori bagai de mână o linie de comandă ori drag and drop la fisier pe execuabilul mplayer.exe

  Good old times !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: