Ipod Touch – deblocare volum sunet

Cine nu ştie ce e acela un Ipod ?

Câţi nu îşi doresc un Ipod ?

Consider că atunci când rosteşti cuvântul Ipod spui aproape tot în materie  de gadgeturi audio. Sincer , puţine sunt dispozitivele care pot concura cu el  dar nu inexistente .

Personal , consider că mult mai reuşit este Creative M Vision ( varianta cu hard disk ). Dar nu despre X vs. Y doream să vă scriu ci , despre un mic truc prin care poţi debloca volumul sonor la un Ipod Touch .

Nu multă lume cunoaşte faptul că Ipod-urile au volumul sonor limitat software . Sigur , este în regulă şi astfel . Probabil că în urma unor studii au considerat că cel mai ok şi sigur este nivelul respectiv . Ce te faci însă dacă ai a face cu un hipoacuzic sau vrei să asculţi muzica intr-un spaţiu mai zgomotos ?

Simplu , jonglezi cu setările Ipod-ului .

De pe acum avertizez că nu mă fac responsabil pentru deteriorarea Ipodului dumneavoastră sau problemele de sănătate cauzate de un volum excesiv . De asemenea vă AVERTIZEZ că nu mă fac responsabil de nici un accident survenit în urma ascultării pieselor muzicale pe dispozitivele asupra cărora aţi intervenit urmând ghidul de mai jos.

  Ghidul  are caracter DIDACTIC . Orice operaţiune efectuaţi va fi pe propria dumneavoastră raspundere !

Aşadar , putem începe .

Aveţi nevoie de un Ipod Touch asupra cărui a fost efectuat Jailbreak . Operaţiunea de Jailbrek se defineşte ca fiind acea operaţiune prin care deblochezi sistemul de fişiere . Fapt care ne permite sa umblăm în voie prin măruntaiele sistemului de operare de la Apple.

Tutoriale  pentru Jailbreak puteţi să găsiţi aici.

După ce efectuaţi Jailbreak avem doua variante de a umbla în fişierele din cadrul sistemului de operare , una de Linux şi una de Windows. Cea de Linux a apărut pe mai multe siteuri însa pentru windows nu am prea văzut ghiduri şi de aici a pornit ideea acestui articol mititel.

Pentru a avea acces la fişierele iOS-ului e nevoie in primul rând de o conexiune funcţională la o reţea wireless . Atât PC-ul cât si Ipod-ul trebuie să fie conectate la aceeaşi reţea wireless pentru a-şi lua IP-uri din aceeaşi clasă.

Pe PC se va verifica adresa IP in următorul mod :

– Se accesează meniul Start

– Selectăm Run

– Scriem cmd urmat de Enter

– În „fereastra”  nou deschisă  introducem comanda    ipconfig    /all      moment în care trebuie să vă fie afişat ceva cam în felul următor :

După cum observaţi , adresa IP a calculatorului meu prin adaptorul wireless este 192.168.1.5

Pentru a verifica adresa IP a Ipod-ului , accesăm meniul Settings , Wi-fi , săgeată spre dreapta din dreptul reţelei la care sunt conectat :

După cum observaţi , IP-urile fac parte din aceeaşi clasă ; 192.168.1.x

Dacă IP-urile nu vor face parte din aceeaşi clasă nu o să vă puteţi conecta la Ipod şi în concluzie nu veţi putea efectua paşii care urmează .

În Linux , deschidem un Terminal şi  scriem :

ssh -l root 192.168.1.3

Indroducem parola care este   alpine

   Urmează să edităm fişierul RegionalVolumeLimits.plist din Ipod utilizând un editor de texte . Putem utiliza orice editor dorim  ,  gedit , nano , vim  sau orice altceva . Personal utilizez gedit Aşadar următoarea comandă trebuie să arate în felul următor  :

gedit /System/Library/PrivateFrameworks/Celestial.framework/RegionalVolumeLimits.plist

Căutăm valoarea 0.82999999  şi o modificăm după cum dorim , în 1 sau 2 sau 3 . Se pot pune valori cu zecimale pentru o mai mare precizie ;  1,xxxx    sau 2,xx sau 3,xx  până când obţinem nivelul sonor satisfăcător. Singura problemă este că trebuie repetată procedura de la ssh in jos ori de câte ori vrem să schimbăm valoarea după salvarea fişierului şi restartarea Ipodului .

Metoda pentru utilizatorul care foloseşte Windows se bazează pe un client de ftp over ssh încriminatul fiind WinSCP .

Se instalează utilizând executabilul de aici. Se va lansa programul şi se vor completa câmpurile cu IP-ul Ipod-ului , portul 22 , user-ul root si parola alpine , ca aici :

Click pe Login şi trebuie să apară un mesaj de genul acesta :

Confirmăm cu Yes iar după câteva momente trebuie să fim logaţi în Ipod-ul nostru :

In zona din dreapta avem fişierele din Ipod iar în stânga fişierele locale . Navigăm in Ipod pe calea :

/System/Library/PrivateFrameworks/Celestial.framework/

Ca aici :

Copiem local ( în calculatorul nostru ) fişierul RegionalVolumeLimits.plist  si îl vom deschide cu plist Editorul de aici .

Edităm valorile cum am spus mai sus , salvăm  , copiem înapoi în Ipod suprascriind fişierul existent şi repornim Ipodul.

IMPORTANT ! Nu uitaţi să efectuaţi o copie de siguranţă a fişierului original. Dacă ceva nu vă convine , rescrieţi fişierele modificate cu cel original iar Ipodul va fi ca înainte.

Succes şi Spor la Treaba !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: