Apple cochetează cu ARM ?

  Văd ca se zvonește prin vecini cum că Apple cochetează cuprocesoarele ARM.

Aici se fac speculatii despre motivele Apple de a trece la ARM .

Parcă vad în curând si desktopuri cu ARM. Unele distribuții de Linux au si port pentru ARM . Asta ar fi o mică întorsătura pentru Microsoft care s-ar vedea nevoită să își modifice build-urile Windows pentru desktop și pe arhitectură  ARM.

Aș vrea sa vad  VLIW ( Very Long Instruction Word ) care a fost implementat în procesoarele Transmeta și în ARM-uri . Asta ar duce la o reducere drastică de consum . Nu voi uita niciodata procesoarele ale Crusoe sau C3 -urile care duceau în cârcă destule . Faza bestiala era că aveau in aceeași pastilă de siliciu chipsetul , controlerul de memorie , chiar și controlerul video. All in One processor .

Faza faină era cu consumul . Aproximativ 10Watti pentru vreo 1,5Ghz ?

Cum suna ?

Anyway , se pare că Nvidia va folosi VLIW in noile procesoare pentru tablete .

Sunt curios să știu ce va exista în vreo 10 sau 20 de ani ?Cum va arăta PC-ul nostru? Oare o să mai avem obiectul muncii ?

Reclame

One Response to Apple cochetează cu ARM ?

  1. roberto says:

    Marea majoritatre a userilor vor alege puterea de calcul (si tot ce inseamna asta – jocuri mai rapide, efecte si animatii mai fermecatoare pentru GUI-ul sistemului de operare) in dauna consumului de energie.

    Pentru dispozitivele mobile, alta-i povestea. Se joaca la doua capete – pe de-o parte stoarcerea pana la ultima picatura a posibilitatilor arhitecturii existente iar pe de alta disponibilitatea de resurse cdin partea acumulatorilor, unde pasi foarte mari nu s-au facut.

    Insa din ce am vazut pe smartphone si tablete, supratactarea procesoarelor s-a oprit (caldura mare nene), in timp ce ca solutie pentru consumatori s-a gasit procesorul grafic dedicat, care a adus performantele cerute de consumatori (Angry Birds si NFS rapid pe telefon).

    Si nu ii vad pe cei de la Intel renuntand la x86 (deci si Microsoft portand Windows pe ARM) – deoarece este painea de mancat pentru gamerii inraiti, aia care platesc regulat 600-700 dolari pentru ultimul procesor x86 si 400-500 dolari pe ultima placa grafica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: