Automobilul electric – în curând !

  Nu cu multă vreme în urmă atingeam un subiect puțin delicat . Era vorba despre automobilul electric si ale sale implicații la nivel mondial al economiei țarilor arabe ( țari care susțin producția de produse petroliere din motive lesne de înteles ).

La un moment dat se specula chiar ideea prin care ele ar fi la originea colapsului financiar prin care trece SUA . Pentru că ar fi destul de simplu să începi să cumperi active de la o țara aflată în pragul dezastrului. Care esteunul din pașii in caz de colaps economic și financiar ? Vânzarea de active și/sau împrumutul. Care țară este cea mai mare consumatoare de benzen-uri ? Sigur că SUA . Lovind în SUA pe plan economic poți prelua elegant controlul asupra primei mari puteri din lume .Se specula ideea conform căreia țarile arabe ar ajunge prima mare putere dacă ar prelua o parte din economia SUA.

Probabil că vă întrebați ce rost are toată această introducere. Ei bine are , deoarece eu consider că nu țările arabe ar ajunge urmatoarea putere mondială ci China. Și să vă spun și de ce . Vă răspund prin întrebări :

– Unde se produc majoritatea bunurilor de consum ?

– Unde se găsește cea mai ieftină marfa ?

– Cine este putere nucleară ?

– Cine are o armată de oameni bine instruiți ?  omuleții copy-paste

Și ajungem unde doream sa ajung.

Pentru ca automobilul electric să ajungă o alternativă viabilă e nevoie de acumulatori cât mai buni și cât mai ieftini. Deziderate pe care le poți atinge în China mai repede și mai bine decât oriunde în lume.

Astfel încât , acumulatorii interschimbabili sunt unica soluție pentru implementarea la scară mondiala a autoturismului electric.

Pentru asta avem proiectul Better Place . Respectivul proiect implementează la scară mondiala standardele pentru acumulatorii interschimbabili , stațiile de încarcare si infrastructura de reîncărcare. Ia ghiciți cu cine au semnat contractul cadru de colaborare ?  Cooooorect ! China .

Puteți citi mai departe aici.

Reclame

2 Responses to Automobilul electric – în curând !

  1. roberto says:

    Automobilele electrice au prețuri prohibitive iar problema „consumabilelor” este dureroasă. Desigur, companiile petroliere (care o duc bine și foarte bine de vreo 20 ani) și cele din industria auto (care fug de investiții în retehnologizare ca dracul de tămâie) nu au chef să ajute conceptul. Cei anterior amintitți sunt și mari angajatori și contribuabili la bugetele naționale, așa că nici politicienii nu au chef să se schimbe ceva (în afara verzilor, dar ăștia sunt penali mai peste tot).

    Așa că este nevoie de o superputere care să își propună așa ceva. Iar țara copy-paste se va ocupa și de această problemă. Unde merge o placă de bază, o șosetă, o jucărie Barbie, merge și un acumulator pentru automobilul electric. Probabil va fi nevoie să fabrice și căruța. Dar Geely (ăia care au copiat cu nesimțire linia Rolls Royce) vor deschide o fabrică la sud de Dunăre și îți pregătesc intrarea în Europa. Dacă mai punem la socoteală că Saab și Volvo, două companii inovatoare în industria auto sunt chinezești, viitorul sună mandarin.

  2. aygun says:

    Sincer , nu pot decât să mă bucur pentru iniţiativă. Că se va concretiza ori ba , rămâne de văzut. Consider totuşi că era şi timpul pentru China să intre pe această nişă. De asemenea o văd şi ca pe un act de curaj , un fel de a arăta ” uite că suntem şi aici !” Asta privind asupra faptului că mai tot ce este sau era patent în domeniul propulsiei electrice sau de altă natura , un pic mai ecologică decât benzina , era sortit dispariţiei într+un fel sau altul. Având parteneriatul consortiului Iraelian ( deja spunem Israel şi cred că spunem multe ) consider ca lucrurile nu pot lua decât o turnură pozitivă.
    Putem să o gândim ca o mişcare de genul : facem infrastructura si comercializăm jucariile care să se folosească de infrastructură. Destul de simplu . Nu ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: