Modare PS2

De ceva vreme mă ocup si cu modările de Sony Playstation 2 . Ei bine , de ce am zi să mai scriu un post în noianul de informaţii de pe internet ? Păi simplu , încerc sa prezint din punctul meu de vedere o modare de PS 2 . Pentru că unii oameni nu înteleg de ce durează modarea aia de de PS2 si de ce nu se poate face pe loc ?

Aşadar , stimate cititorule  ; o modare de PS2 nu înseamnă doar lipirea unor firicele ci mai mult de atât.

Tu cititorule trebuie să ştii ca pe mâinile unuia ca mine laşi o consolă care valorează câteva sute RON iar Eu nu am voie sa greşesc.

  Pentru o modare reuşita ai nevoie de un minimum de instrumentar constând în  : o lupă cu iluminare ( dacă nu vrei sa îti faci ochi franjuri) , un letcon de 30w (watti ) , o pastă decapantă bună ( exclus colofoniul , aka sakâzul ) ,  fire de la un cablu IDE ATA 100 ( sacrificaţi un cablu ) , surubelniţe diverse , o pompa de cositor modificată  pentru eventualitatea cazului în care la lipirea firelor B , G , H , I terminalele se lipesc între ele ( i se pune un manşon din tub termocontractibil de 4,5 mm sau chiar 5 mm ).

Tubul termocontractibil se pune peste vârful din teflon pentru a elimina din reculul pe care îl va avea pompa la aspiraţie. Reculul respectiv vă poate deteriora pinii chipului pe care lipiţi firele  .  Nu uitaţi sa comandaţi chipul.

Chipul utilizat de subsemnatul se numeşte Modbo 760 şi de regulă îl gasiţi la www.modchip-land.ro

Nu uitaţi sa identificaţi in mod corespunzător consola.

NU trebuie să vă luaţi de pe ceea ce scrie pe carcasa consolei ( exemplu – SCPH 90004 ) ci după versiunea de mainboard . Pe placa de bază scrie ceva de genul GH-070-42 .

Dupa ce identificaţi corect mainboardul , puteţi căuta pe google după scheme de conectare dar cel mai simplu este sa vedeţi aici http://www.modchip-wizard.com

Spre exemplu , consola pe care o prezint în acest tutorial avea o placă de bază GH-o71-42 iar schema de instalare am gasit-o aici  http://www.modchip-wizard.com/product-pages/ps2-SCPH-90002-installation.htm

O foarte mare importanţă o are calitatea letconului . Este bine să aibă vârful din material ceramic placat sau cu inserţie de cupru / argint .

Se decablează o bucată dintr-un fir de la  cablul ATA 100 şi se lipeşte ca în fotografia alăturată. Am ales această metodă de montare deoarece nu ocupă spaţiu foarte mult şi totodată îmi permite o cât mai bună fixare . Foiţa alba este o hârtie dublu autoadezivă.

Ceva cam în acest gen  . Firicelele recomand să le tăiaţi cu o foarfecă sau mai bine un şfic foarte bine ascuţit astfel încât să nu vă îndoaie capetele.

  Trebuie să iasă ceva cam în acest gen. Pentru ca firele să nu se dezlipească  de pe memorie în momentul  în care le lipiţi pe modchip , este indicat să ţineţi firul cu un element metalic,  astfel încât căldura   sa nu ajungă la terminalul memoriei ci să se disipe în unealta cu care este ţinut firul . De regulă ating firul prin teşitura din dreptul fiecărui fir cu o lamă de cutter.

Niciodată să nu tăiaţi firele după ce au fost lipite pe modul. Riscaţi să întrerupeţi trasele şi aşa destul de firave.

  Partea  cea mai grea este să lipiţi firele acestea . E nevoie de multă răbdare si îndemănare . Odată depăşit acest moment , destul de critic , puteţi considera  modarea reusita.

Nu uitaţi sa verificaţi dacă firele sunt bine lipite si nu există scurtcircuit între pinii respectivi. Dacă lipiturile nu sunt corect efectuate modchipul nu îşi va putea face treaba. Vă va apărea pe ecran Boot Logo-ul ModChip dar când veţi introduce un CD/DVD , pe care aveţi efectuată o copie de siguranţă  a jocurilor cumpărate de dumneavoastră , nu va porni de pe DVD-ul copie .

Pe o consolă modată puteţi rula inclusiv Divx-uri, Xvid-uri , mp3-uri , jpeg-uri , dar asta va face subiectul unui alt articol.

NU UITAŢI ! Nu îmi asum răspunderea pentru eventualele pagube aduse consolei dumneavoastră . Metoda prezentată în acest tutorial este aplicată de subsemnatul , cu succes , pe zeci de console . Materialul în cauză este cu scop informativ / didactic .  Dacă nu vă pricepeţi , mergeţi cu consola la un specialist !

Fotografii de o calitate mai mare decât cele prezentate aici gasiti la adresa :  http://webhtb.ro/aygun/ps2/

Succes !

Reclame

3 Responses to Modare PS2

 1. Pingback: PISTOLUL DE PLAYSTATION - roberto

 2. uman says:

  am ars 14 console pana aucm incluziv un ps3 al unui amic, sa fie sanatosi, eu am incercat sa-i ajut

  • aygun says:

   Faptul ca tu ai esuat sau ca ai ars 14 console nu intereseaza pe nimeni .
   Cum naiba la mine merg nu inteleg. Si nu numai la mine.
   PS3 nu il poate moda orice incepator mai ales cu ultimul Cobra ODE.
   Apoi se poate , daca ai firmware mai vechi sa folosesti Amaze si apoi sa emulezi 4.22 .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: